Algasid Porto Franco ehitusööd
14.11.2017

Novembris algasid Porto Faranco keskuse betoonitööd ning põhikonstruktsioonide rajamine. Ehitustöid viib läbi Eesti juhtivate betoonitööde teostajate KONTEK INT ja NOBE poolt moodustatud konsortsium.

Porto Franco juhatuse liikme Rauno Teder-i sõnul on keskuse maa-alused ettevalmistavad ehitustööd lõppenud ning nüüd minnakse edasi keskuse põhikonstruktsioonide rajamisega. “Esimesed 100 koormat betooni sai paika. Betoonitöödega alustamine annab selge sõnumi, et Tallinna kesklinna suurima vabaajakeskuse rajamisega minnakse täiskäigul edasi. Meie soov on kasutada ära oma unikaalne asukoht, anda Tallinna merealale uus nägu” ütles Rauno Teder.

Porto Franco on unikaalne kinnisvaraarendus, mis avab Tallinna kesklinna merele, olles pealinna ainus mereäärne ettevõtlus- ja vabaajaveetmise piirkond. Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning keskus valmib etappidena.

Porto Franco kaubanduspindade maht on 35 000 m2, bürookeskuse maht 31 700 m2 ning maa-aluses autoparklas on 1170 parkimiskohta. Porto Franco aktsionärid on Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted.

Porto Franco arhitektuurse lahenduse autorid on Eesti arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid. Porto Franco kontseptsiooni autoriks on Tom Klingholz Londonis tegutsevast rahvusvahelisest arhitektuuribüroost Chapman Taylor. Chapman Taylor on üks maailma edukamaid ning enim auhindu võitnud kaubanduskinnisvara lahenduste väljatöötajaid ning projekteerijad.